Talep Formu

Kuru Buz


Kuru buz, katı karbondioksittir. Karbondioksit, basınç ve sıcaklığa bağlı olarak, gaz, sıvı ve katı olarak üç halde var olabilir. Likit CO2 gazının 15 Bar basınç altında -79°C’de sıkıştırılarak preslenmesi sonucunda elde edilen bir kuru gaz kütlesidir. Kuru buz, meşrubat ve içecek, gıda, balıkçılık, dondurmacılık gibi sektörlerde, seracılık ortamında, ecza sanayinde, soğutma ve dondurma alanlarında kullanılır.

Standart olarak dört çeşit olarak üretilir. Bunlar;

1. Kuru Buz Blokları: Endüstriyel kullanım, nakliye ve özel duman makineleri için kullanılır. En çok kullanılan kuru buz çeşididir.

2. Kuru Buz Dilimleri: Havayolu ve ilaç endüstrisi için özel olarak üretilir.

3. Gıda Sınıfı Peletler: İçecek ve gıda endüstrisinde kullanılmak üzere üretilen bu tür kuru buzlar, doğrudan gıda maddelerinin işlenmesinde kullanılabilir.

4. Kuru Buz Püskürtme: Kuru buz püskürtme makineleri yardımı ile endüstriyel makinelerin ve hatların temizlenme işleminde kullanılır.

Genel Özellikleri;

  • Renksiz, kokusuz ve içinde nem (su) ihtiva etmez.
  • Orijinal Üretim ebadı 25 cm x 25 cm ebadında Küp şeklindedir. İsteğe bağlı olarak, 1 kg ile 2,5 kg'lık kalıplar halinde üretilebilir.
  • Özel Krom buz kesme makinaları ile istenen ebatta şekillendirilir.
  • Kuru buz konteyner veya strafor içerisinde taşınır ve saklanır.
  • Oda sıcaklığında buharlaşmadan iki gün, özel kuru buz konteynerı veya kuru buz straforu içerisinde üç gün durabilir.
  • Boğucu özelliğinden dolayı bulunduğu ortamdaki bakteri böcek ve haşereleri yok eder.
  • Hijyenik bir ortam sağlar. Havadan 1,50 kat ağır olduğu için kapalı yerlerde fazlaca teneffüs edilmesi sakıncalıdır.
  • Kesinlikle eldiven veya özel taşıma kelepçesi ile taşınmalıdır.
  • Cilde, göze teması veya yutulması kesinlikle insan sağlığına zararlıdır.


Kuru buz ile ilgili detaylı bilgi ve siparişleriniz için lütfen temsilcimizle iletişime geçiniz.


 

 

 

Sertifikalarımız
Yetkinliklerimizi İnceleyebilirsiniz.
AKBAŞOĞLU AŞ:
Merhaba,
Whatsapp üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
05:11
Görüşmeyi Başlat