Gıda gazları, gıdaların tazeliğini korumak, doğal görünmelerini sağlamak ve yapay koruyucu maddeler kullanmadan raf ömrünü uzatmak amacıyla kullanılan koruyucu atmosfer gazlarının genel adıdır. Bu gazlar, MAP (Modifiye Atmosfer Paketleme) yöntemiyle ambalaj içinde koruyucu bir atmosfer oluşturarak ürünlerin tazeliklerini korur ve raf ömrünü uzatır. Hava, gıda ürünlerinin bozulmasına ve mikroorganizmaların üremesine neden olan bir etki yapar. Ancak gazlar, bu olumsuz etkileri geciktirerek gıda ürünlerinin raf ömrünü uzatır güvenli ve kaliteli olmalarını sağlar. Gıda ve içecek endüstrisinde kullanılan gazlar arasında karbon dioksit, azot, argon ve oksijen bulunur ve her bir gaz, farklı amaçlar için önemli bir rol oynar.
Akbaşoğlu olarak ihtiyacınız doğrultusunda seçim yapmak için lütfen aşağıdaki ürün seçeneklerimizi inceleyiniz.